Elk mens is spiritueel, maar weet het vaak niet

Menig Nederlander zal blijven roepen dat hij niet spiritueel is zolang het geassocieerd blijft met ‘geloof’ of ‘iets zweverigs’. Is de Maand van de Spiritualiteit een feestje voor intimi, of is het een middel om ‘het grote publiek’ te laten nadenken over spiritualiteit? Ogenschijnlijk het eerste. En dat is een gemiste kans.

Afgelopen vrijdag verscheen ter gelegenheid ervan een speciale bijlage bij deze krant (Trouw). Vanaf 12 januari is het weer zover; de Maand van de Spiritualiteit start. Een maand die met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid voorbij zal gaan aan een grote groep mensen omdat zij zichzelf beschouwen als ‘niet spiritueel’ en zich niet aangesproken voelen tot de activiteiten.  … Lees verder op Trouw.nl

Foto: Shawn Allen / Flickr

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *