Einde der Tijden: de Preview

Op 21 december 2012 is het zo ver: het einde van de wereld. Tenminste, volgens de Maya’s (hoewel…). Kom naar het KennisCafé van De Balie te Amsterdam voor de beste voorbereiding op het naderende einde.

We scheiden het kaf van het koren met Maarten Keulemans (auteur Exit Mundi) en zijn spoedcursus apocalyptisch denken, inclusief praktische tips en een live demonstratie. We duiken dieper in de Mayakalender met Laura van Broekhoven (conservator Midden- en Zuid-Amerika, Museum Volkenkunde, Leiden) en Lucas Lourens, paleoklimatoloog aan de Universiteit van Utrecht schetst een aantal doemscenario’s. Godsdienstpsycholoog Joke van Saane (Vrije Universiteit) kan meer vertellen over onze fascinatie met het einde der tijden. 

Uiteraard ontbreekt columnist Jelle Reumer (Natuur Historisch Museum Rotterdam) niet en wetenschaps- en filmjournalist George van Hal presenteert de allerlaatste ‘einde der tijden filmquiz’. Zoals elke maand is Martijn van Calmthout (De Volkskrant) uw gids in bange tijden. 

Het KennisCafé is een co-productie van De Volkskrant, KNAW, science center NEMO en De Balie. 

Voor de beste voorbereiding op wat er komen gaat op 21 december vertonen we om 22.15, na het KennisCafé, Melancholia (Lars von Trier, 2011). Met je KennisCafé kaartje heb je gratis toegang tot de film (toegang op basis van beschikbare stoelen in de filmzaal).  

Kenniscafé| Einde der Tijden: de Preview
Datum: ma 17 december
Aanvang: 20.00 uur
Entree: €8,50 / €6,00 met kortingKaarten aan de kassa of via www.debalie.nl
Bestel hier tickets.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *