Eerste Nederlandse kinderyoga-app

In de iPad-app YogAvontuur1: Waar is de dief? van Helen Purperhart en Philip Baumgarten steelt een aap de pop van Susan. Susan, Tom en hun hond Woef gaan hem achterna. Sommige dieren die ze ontmoeten zijn best eng! In het verhaal zijn films geïntegreerd met 10 yoga-oefeningen. Voor kids van 3 tot 8 jaar. De (ingesproken) tekst duurt ongeveer 20 minuten.

Er zijn wel een paar Amerikaanse kinderyoga-apps (waaronder de Amerikaanse versie van de app), maar dit is tot nu toe de eerste en enige in het Nederlands. De makers kozen voor een vorm die naar eigen zeggen nog niet vertoond is in een app: een combinatie van een luisterboek en een prentenboek met films.

Kinderen (3-8) hebben veel pret als ze naar het verhaal luisteren en de oefeningen doen! Hij duurt ongeveer 20 minuten. Bekijk hier een video die een indruk geeft van de app. De app staat op iTunes.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *