Eerlijke FairPhone nu te bestellen

De duurzame smartphone FairPhone kan vanaf deze week worden besteld. Het is de eerste smartphone die is gemaakt door mensen die in betere arbeidsomstandigheden werken met materialen die – waar mogelijk – niet uit conflictgebieden komen. Zo kunnen strijdende partijen de handel niet gebruiken om aan geld te komen voor onder meer wapens en munitie.

Mensen zouden langer met de telefoon moeten doen om het milieu te sparen, zo suggereren de makers. Bovendien zouden minder telefoons gemaakt hoeven worden en dus minder grondstoffen nodig zijn als mensen gemiddeld langer met telefoons doen. De FairPhone is een project van Waag Society uit Amsterdam onder leiding van Bas van Abel.

De telefoon gaat 325 euro kosten en is nu alvast te bestellen. De productie start alleen als er 5000 mensen een exemplaar bestellen en als dat het geval is zal het toestel in september worden geleverd, zo beloven de makers. Overigens kunnen Nederlandsers hun oude telefoon bij FairPhone inleveren, zodat mijnbouwers in Congo van de opbrengst een spectometer kunnen aanschaffen.

Foto: FairPhone.com

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *