Een witte stok met gps

Leren leven met een beperking gaat niet van de ene op de andere dag. Er is tijd voor nodig en energie. Geduld, vasthoudendheid en liefst veel humor. Waar vind je die? Daarover schreef Christiane Berkvens-Stevelinck, remonstrants predikante en emeritus hoogleraar Europese cultuur van de Universiteit Nijmegen, een boek.

Passage uit het boek:
‘Handicap werd en wordt nog steeds, al is het onbewust, geassocieerd met armoede en met religieuze afzondering. Hoe komt dat?’

‘Op een Amsterdams terras strijk ik neer met mijn zoon. De ober komt de bestelling opnemen, kijkt mij en mijn witte stok aan en richt zich tot mijn zoon: “Wat zal uw moeder drinken?” Ik heb het afgeleerd om op dit soort dingen te reageren, maar het blijft steken. Ik ben tenslotte niet doof! En het kan ook zoveel beter. Op hetzelfde terras, nu met mijn andere zoon, word ik vriendelijk te woord gestaan door een studente die hier als ober bijklust. Ze kijkt naar mij en zegt: “Mevrouw, wilt u de kaart bekijken of zal ik dat voor u doen?” De schat! Mijn dag is goed!’ 

Via loket ‘Aangepast lezen’ komen binnenkort een braille- en een audio-versie van dit boek beschikbaar. Als u een e-reader of tablet hebt met een voorleesfunctie kunt u hiermee de e-bookversie van Een witte stok met gps beluisteren.

Christiane Berkvens-Stevelinck
Een witte stok met gps
Spiritualiteit van de beperking
64 pagina’s | € 9,50 | ISBN 978 90 211 43477
Uitgeverij Meinema, Zoetermeer
Ook als e-book beschikbaar

U kunt het boek via deze link bestellen.

Christiane Berkvens - Stevelinck
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *