Het hart van een vrouw is als een rivier die buiten haar oevers treedt

Een vrouw die liefheeft…

Een vrouw die lief heeft, is een curieus wezen. Wanneer ze eenmaal haar hart weg geeft, doet ze dit totaal en zonder reserves. Geert Kimpen geeft een ode aan de vrouw.

Het lijkt in haar aard te liggen te koesteren wat weerloos is. Het is niet een beetje, of een halfvol glas. Het is een rivier die buiten haar oevers treedt, een wolkbreuk die de straten blank zet, een bosbrand die niet te blussen is. Het is een natuurfenomeen.

Gij, mannen, die zomaar op een dag zo’n hart ontvangt, ga er behoedzaam mee om. Weet dat ge een kostbaar geschenk hebt gekregen, dat u groot, en sterk en moedig kan maken. Een man maakt het van u. En als ge het geschenk niet op waarde kunt schatten, geef het dan terug. Ontvang niet wat ge niet verdient.

Een vrouw die lief heeft, heeft een weerloos hart. Vertrap het niet. Ook al werd uw eigen hart ooit vertrapt.

Een gegeven hart is een ernstig ding. Het is de graal waar ge naar zocht in uw donkere nachten dat ge huilde naar de maan. Het is het antwoord op het lied dat ge zong toen niemand u hoorde. Het is de weke bodem van uw dronkenschap of grove mond. Het is de goudschat waar ge naar streefde, vermomd in een bloedend, kloppend ding.

De dag dat ge het tot u neemt, zal alles gaan blinken wat dof was. Het zal de reden worden van de dingen waarvoor ge vecht. Het zal u krachtig en onsterfelijk maken.

En de vrouw die u lief heeft, geeft het u zomaar, omdat ge bent wie ge bent. En het zal u tot de man maken, die ge al altijd wilde zijn…

Dit artikel is eerder gepubliceerd op de website van Geert Kimpen en met toestemming van de auteur gedeeld op Zinweb.nl

Op maandag 14 november 2016 geeft Geert Kimpen een lezing met de titel “Durven we nog in de liefde te geloven”. Meer informatie over de lezing van Geert Kimpen.

Geert Kimpen is auteur van boeken (o.m. De Kabbalist,Rachel of het mysterie van de liefde ), spreker, uitgever (Paris Books), organisator Inspirerende Schrijfweken

Foto: tubblesnap Flickr via Compfight cc

Zinweb Redactie
De redactie van Zinweb bestaat uit een team van bevlogen jonge journalisten. De redactie publiceert eigen artikelen of plaatst gastartikelen van experts. Raadpleeg de contactpagina voor een overzicht.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *