Een makkie

In deze crisistijden deden we alles volgens het boekje. Geen vakantie ver weg, maar een vakantiebungalow in Zuid-Limburg. Vroeger heette dat ‘een huisje’: dat is het nog steeds, maar de nieuwe naam past beter bij het huidige prijspeil. 

De Limburgse middenstand ziet tevreden terug op ons verblijf: elke dag een riant driegangenmenu in een plaatselijk restaurant, en tussendoor vaak een lekker ijsje, of liever nog: een sorbet. En een verrukkelijke vlaai bij de koffie. Ik dacht dat het wel kon, in combinatie met al die lange wandelingen door de heuvels, maar eenmaal thuis bleek mijn weegschaal daar anders over te denken.

Dus begin ik het nieuwe seizoen met een Strijd Tegen De Kilo’s. En dat doe ik niet alleen! Nee, ook wat dat betreft zijn de tijden veranderd. Gewichtsconsulente Eveline uit Oud Alblas leert me met het grootste geduld wat ik qua eten nodig heb, en wat ik maar beter ‘bij hoge uitzondering’ kan eten. Ze is een schat, dankzij haar goede zorgen wordt afvallen een makkie.

Daarnaast heb ik voor het eerst van mijn leven een ‘personal trainer’ voor de ‘work-out’ of hoe al die gymnastische oefeningen op enge apparaten verder ook mogen heten. Gewoon maar een beetje fietsen of wandelen, dat is natuurlijk helemaal uit de tijd. Ik heb me er lang tegen verzet, maar nu sta ik dan eindelijk ingeschreven bij een heuse sportschool. Ze hebben ook een boksbal! Dat is in ieder geval leuk. Verbeeldde ik me dat nu, of had de sportieve jongeling die me rondleidde zo nu en dan toch wat moeite om zijn gezicht in de plooi te houden?

Rini Rikkert
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *