Een les in loslaten met Erik Borgman

‘Het gaat niet over ons. Geloof is een kwestie van omgaan met dat wat gebeurd’. Erik Borgman is hoogleraar theologie, lekendominicaan en visiting professor bij het Doopsgezind seminarie en ziet een belangrijke rol voor religie in de maatschappij.

‘Het is een les in loslaten.’ We spreken Erik Borgman in de kerk naast zijn huis. Een gebouw met veel waarde, midden in een woonwijk in Utrecht. ‘Een pek die me inspireert. Het is een rustige kerk en er wordt niks van me gevraagd. Dat is ook de rol van het gebouw. Het is de plek waar je even uit je eigen leven gebroken wordt om er op die manier naar te kunnen kijken’.

In deze NVO-video gaat Erik Borgman dieper in op zijn eigen inspiratie, overgave en de rol van religie als les in loslaten.

Op 5 november 2016 verzorgt Borgman de Menno Simons-lezing in Leeuwarden. De titel luidt ‘Met open handen – de reformatie van de 21e eeuw’.

Kalle Brüsewitz
Kalle Brüsewitz (soulchecker.nl) is afgestudeerd in de theaterwetenschappen en kunsteducatie en is werkzaam als freelancer op het gebied van journalistiek en kunsteducatie. Hij noemt zich SoulChecker en zoekt naar dat waar mensen zich geraakt door voelen; in kunst, politiek en religie. Ook werkt hij als coördinator in een Aanloopcentrum voor iedereen die behoefte heeft aan koffie en een praatje.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *