Een knipoog van u zou al helpen

‘Bij iedere psalm een gedicht’ is de ondertitel van het nieuwste boek van Karel Eykman. De schrijver is aan de slag gegaan met psalmen, maakte ze eigen en gaat in gesprek met de schrijvers. Aankomend Zinweb Café zal Eykman meer over zijn nieuwste boek vertellen en ook enig werk er uit voorlezen.

Karel Eykman gaat in gesprek met de psalmen. Het resultaat: een boek vol vrije poëzie, grappige cabaretliedjes, enthousiaste gospelsongs en droevige blues, onder het motto: geef me een psalm en ik maak er een gedicht bij.

‘In elke psalm zit minstens één regel die bij me blijft haken en daarmee ga ik dan aan de haal. Ik maak geen moderne vertaling of bewerking, maar probeer met de psalmdichter in gesprek te gaan. Een enkele keer ga ik zelfs fel tegen hem in – dat mag volgens mij best; die psalmdichters vragen er zelf om dat je ze niet gedwee napraat. Een andere keer doe ik dan weer voluit met ze mee in hun loven en prijzen. En nu allemaal: Van je solideo in de gloria! Van je helaholahalleluja!’ 

Een knipoog van u zou al helpen. Bij iedere psalm een gedicht.
Karel Eykman
Gebonden | 176 pag. | € 22,50 | ISBN 9789021143446
Met illustraties van Ceseli Josephus Jitta
Uitgeverij Meinema i.s.m. Uitgeverij Kwintessens 

Over de auteur Karel Eykman studeerde theologie. Naast een groot aantal kinderboeken en de klassiek geworden kinderbijbel Woord voor Woord publiceerde hij enkele boeken met bijbelse gedichten. Ook schreef hij talloze liedjes voor tv-programma’s als Klokhuis en Sesamstraat.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *