Een frisse blik

VolZin opent het jaar met een hoopvol gekleurd nummer. Cynisme en pessimisme zijn ‘uit’ in 2012, empathie en idealisme zijn ‘in’, stelt het spirituele opinieblad voor zinvol leven.

 

Egoïsme, verloedering en recessie? Kijk eens goed naar de cijfers, stellen Steven Pinker en Gabriël van den Brink: burgeroorlogen, massamoord, onderdrukking en terreur nemen af, empathie, zelfbeheersing, moraal en idealisme nemen toe.“Dit is meer dan een oefening in wishful thinking wat Pinker en Van den Brink doen”, schrijft hoofdredacteur Eduard van Holst Pellekaan. “Zij bieden een frisse en bovendien realistische blik op de wereld voorbij ons geconditioneerde kijken en ervaren.
Met diezelfde intentie begint VolZin aan dit tiende kalenderjaar van zijn bestaan.”

VolZin presenteert zich in het nieuwe jaar niet alleen als tijdschrift maar ook als spiritueel opinieblog via www.volzin.nu en via twitter: @VolZin1. “Slecht nieuws moet, maar vh dogma dat het enige echte nieuws, slecht nieuws is, moeten we af. A d kant, beroepscynici!”, twittert de hoofdredacteur.

 


Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *