Een filosofisch essay schrijven op Twitter, kan dat?

Robin de Wever – Is Twitter inderdaad een inhoudsloze kakafonie van vluchtige meninkjes? Of leent het zich, zoals sommigen beweren, wel degelijk voor een zekere diepgang? Filosoof Leon Heuts neemt de proef op de som.

Op zijn blog op de website van Filosofie Magazine nodigt hij Nederlandse twitteraars deze week uit om mee te denken over het thema ‘virtuele vriendschap’. Kun je vrienden worden met iemand die je nog nooit hebt gezien? En mag de sociale interactie op bijvoorbeeld Facebook echt ‘vriendschap’ heten?

Wie zijn opinie, observatie of reactie de hashtag #twitfil meegeeft, maakt automatisch onderdeel uit van de collectieve brainstorm. Maandag ging dat mondjesmaat, dinsdagochtend kwam het gesprek voorzichtig op gang.

Lees dit artikel verder op Trouw.nl.

 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *