Een duurzame toekomst voor Zuid-Holland

Energiegewas op braakliggende bedrijfsterreinen, de eerste plastic tas vrije gemeente in Nederland en The Upcycle. Dat zijn de drie winnende ideeën van de Zuid-Hollandprijs. Uit een recordaantal van 139 inzendingen van professionals, bewoners/vrijwilligers en studenten koos de jury onder leiding van oud-minister van VROM, Sybilla Dekker, de winnaars van de Zuid-Hollandprijs 2011.

De heer J. van Gilst van het bedrijf Infosfeer uit Hellevoetsluis wint € 50.000 met Energiegewas op braakliggende bedrijfsterreinen, in de categorie professionals, met voorstellen die de duurzame economie van Zuid-Holland versterken. De inzender wil bamboe als nieuw en alternatief energiegewas introduceren in Europa omdat ten eerste het gewas biomassa voortbrengt en ten tweede het gewas goed groeit op vervuilde gronden.
 
Mevrouw J.C.M. Kijlstra uit Dordrecht wint € 15.000 met het plan voor de eerste plastic tas vrije gemeente in Nederland in de categorie bewoners/vrijwilligers, met ideeën voor een duurzame eigen leefomgeving. De inzender stelt dat productie en gebruik van plastic tassen een directe bedreiging zijn voor mens en dier en wil Dordrecht symbool laten staan voor deze strijd.
 
De heer G.L. Bosman uit Delft met The Upcycle ontvangt € 10.000 in de categorie studenten, met initiatieven en ideeën voor verduurzaming in het bedrijfsleven (midden- en kleinbedrijf) en het onderwijs. De inzender heeft een plan ontwikkeld om oude fietsen, die vaak bij bosjes worden achtergelaten, een nieuw leven te gunnen.
 
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis, ontvingen de winnaars hun prijs uit handen van Jan Franssen, commissaris van de Koningin in Zuid-Holland.

Waardering tonen voor vernieuwende ideeën

De Zuid-Hollandprijs bestaat sinds 2009 en heeft elk jaar een ander thema. Dit jaar is het thema: Een duurzame toekomst voor Zuid-Holland. Met deze prijs wil de provincie waardering tonen voor vernieuwende ideeën die bijdragen aan een duurzame toekomst voor Zuid-Holland.
De provincie daagde professionals, bewoners/vrijwilligers en studenten uit om ideeën in te zenden die een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst voor Zuid-Holland. Het totale prijzengeld bedraagt € 75.000, verdeeld over de categorieën professionals, bewoners/vrijwilligers en studenten. De prijzen moeten worden besteed aan de uitvoering van het idee.

Informatie over de winnaars, genomineerden en de eervolle vermelding en een beeldverslag van de uitreiking is te vinden op: www.zuid-holland.nl/zuidhollandprijs

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *