Een bijzondere wandelweek op Kreta

Evdaimonia organiseert cursussen op Kreta in De Vakantieacademie. Filosofie staat daarin centraal. Maar daarnaast is er nu ook De Wandelweek op Kreta. Evdaimonia nodigt Nederlandse en Vlaamse gastenuit om in oktober op adem te komen met een wandelweek door de hoge bergen van Kreta.

Een week vol stille natuur, kalme herhaling van de voetstappen, intrigerende culturele Kretenzische ontmoetingen en culinaire verrassingen. En zeker ook een lichtvoetig filosofisch gesprek, want wandelen en filosoferen gaan uitstekend samen. Filosofisch wandelen…

Als je wandelt is er een moment waarop uit de eentonige herhaling van je voetstappen plotseling een volkomen rust intreedt. Je denkt nergens meer aan, geen zorgen plagen je meer, er is niets anders meer dan de regelmaat van de beweging waar je in meegaat, of liever gezegd, je bént de kalme herhaling van je voetstappen‘.
Aldus Frédéric Gros, een in Frankrijk beroemde filosoof in zijn onlangs verschenen boek ‘Wandelen, een filosofische gids’.

In oktober dalen de gasten af in de geboortegrot van Zeus en trekken over een bergrug naar de koele hoogvlakte van Lasithi om daar eenzaam te overnachten onder een enorme sterrenhemel. Speciaal voor hen gaat de deur open van een uniek Byzantijns kerkje met een belangrijk cultuurhistorisch verhaal. En de gasten genieten van puur Kretenzische culinaire gerechten.

Gelukzaligheid op Kreta
Evdaimonia betekent gelukzalingheid. Aristoteles vond dat de hoogste staat van ‘zijn’. Dat is wat Evdaimonia de gasten wil bieden in deze bijzondere wandelvakantie.

Feiten
Van 6 t/m 13 oktober. Het is dan ideaal wandelweer en het zeewater is heerlijk warm, om de spieren te ontspannen.
Prijs: € 749,– p.p. op basis van samengebruik van een tweepersoonskamer, excl. vlucht.
Ga naar
www.vakantieacademie.com.

Hans Rutten en Jacques Poot
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *