Een altaar op maat (5)

Een aantal jaren geleden zag ik dit altaar staan op een kerstmarkt en ik was gelijk “verkocht”.  Er stonden twee halfafgebrande kaarsen op en verder was hij helemaal kaal.  Waar dit altaar precies vandaan komt weet ik niet, maar waarschijnlijk uit Oost-Europa.

Het is heerlijk om zo’n altaar in de kamer te hebben. Allerlei voorwerpen die mij dierbaar zijn door hun symbolische, of speciale betekenis kan ik hierop plaatsen. Als ik me ergens op wil focussen, bijvoorbeeld op een mooie engelenkaart dan plaats ik deze op het altaar. Je kunt voortdurend de voorwerpen aanpassen aan alles wat je bezig houdt. Een geweldig bezit dus, zo’n altaar…
 

Elisabeth Koops
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *