Duurzame toekomst: op weg naar nul in een app?

We schreven er al eerder over: de weg naar nul. Zoals Naomi Klein al schreef is er geen tijd meer, we hebben een radicale verandering nodig. Niet steeds minder verbruik van kostbare stoffen, maar gewoon niets meer. Dat vergt een omkanteling in denken. Nu een app om die verandering te begeleiden.

Energie

Er is genoeg energie. En de mogelijkheden om die oneindige energie te bereiken liggen ook binnen ons bereik. Wat ontbreekt is de wil, en voornamelijk de wil om een extra stap te zetten om dit te bereiken. Of is het gewoon te lastig, komt er te veel bij kijken?

Steeds meer initiatieven komen op de markt om individuen én het bedrijfsleven te helpen de ommezwaai naar duurzaamheid te maken. Zo is Bas Energie al een aantal jaar bezig om huishoudens en bedrijven te helpen energie-onafhankelijk te worden. Want afhankelijk zijn van energie-leveranciers is een van de problemen van de huidige maatschappij, wat ook letterlijk het politieke klimaat bepaalt.

App

Er is nu een crowd-funding actie gestart om een app op de markt te brengen die helpt de transitie te maken naar een path-to-zero aanpak.

Een app die:
– turned your building and home into a micro power plant producing clean energy?
– made the transition to renewables ultra-simple?
– made the transition with no upfront investment?
– plugged you into a self-funding financial plan?
– made you independent of fossil fuels?
– generated enough electricity to sell or share?

Interessant? Gaat het werken? Is het al aan het werken? Wellicht.

Nicole des Bouvrie
(@Nobyeni, Nobyeni.nl) is afgestudeerd in de hedendaagse filosofie (PhD) en werkzaam als freelance filosofe, schrijfster en consultant. Ze leest veel, en is voornamelijk geïnteresseerd in waarheid en waarachtigheid, filosofie, kunst, en het leven.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *