Duurzaam urban boeren met nieuwe technologie

Een van de grote vraagstukken van deze eeuw betreft het produceren van voedsel, waarbij zowel de productiviteit als duurzaamheid centraal staat. Oftewel: hoe produceren we zo veel mogelijk eten voor een groeiende wereld bevolking, zonder dat ten koste van de natuur te laten gaan.

Een van de ideeën is het produceren van voedsel in een stedelijke omgeving. Dat is al langer aan de gang in de vorm van terras- en balkontuinen, waarbij mensen met een klein terras of balkon in staat worden gesteld toch eigen groente of kruiden te laten groeien. Maar dat is geen oplossing waarbij de gehele bevolking te eten kan krijgen, vooralsnog lijkt dat voor de meeste mensen meer een hobby of een manier om hun kinderen incontact te brengen met natuur.

Maar de techniek ontwikkelt zich door, en het laten groeien van planten in een stedelijk omgeving zou zelfs veel water en grondstoffen kunnen besparen. Zelfs op plaatsen waar het tot noch toe onmogelijk leek om voedsel te produceren, zoals in de woestijn.

Lees het hele (Engelstalige) artikel “Tech entrepreneurs set their sights on urban farming“.

Afbeelding: Lori Greig via Compfight cc.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *