Duurzaam investeren tijdens de 'carbon bubble'

Wereldwijd roepen activisten op niet meer te investeren in fossiele brandstoffen. Nederland heeft een van meest fossiele economieën van Europa. Waarom lijkt de ‘carbon bubble’-actie hier dan nog niet echt aan te slaan? 

Investeringen in fossiele energie hebben wereldwijd een gezamenlijke marktwaarde van drieduizend miljard euro. Maar als we klimaatverandering tegen willen gaan, zijn al die aandelen straks waardeloos, betogen groene Britse activisten. Gaat dit financiële argument iets veranderen? In de Verenigde Staten zijn er positieve signalen.

Lees het hele artikel Deze activisten weten hoe ze bedrijven in duurzame energie kunnen laten investeren, op de website van De Correspondent.
Dit artikel wordt je aangeboden door Zinweb.

Afbeelding: StockMonkeys.com via Compfight cc

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *