Duurzaam genieten, kan dat?

Een veertigtal leden van het Humanistisch Verbond gaat zondag 10 maart – in de No Impact Week – de uitdaging aan om een week lang zo groen mogelijk te leven en te ervaren hoe leuk of vervelend dat is. Duurzaam genieten, kan dat?

Komende zondag gaat de 3e Nederlandstalige No Impact Week van start. Ook dit jaar gaan weer zo’n 1000 Nederlanders & Vlamingen experimenteren met een groene(re) lifestyle. Mensen die nog niet zoveel met duurzaamheid bezig zijn worden aangemoedigd zich door de No Impact Week FUN Flyer te laten inspireren om volgende week  wat kleine dingen in hun dagelijkse routine te veranderen.

Tijdens No Impact Week passen deelnemers hun dagelijkse gewoonten op het gebied van consumeren, afval, vervoer, voeding, water en energie aan. Gelukkig gaat dat stapsgewijs en bouwt de week langzaam op! De afgelopen dagen lieten velen zich al inspireren door de film ‘No Impact Man’ die het verhaal vertelt van Colin Beavan uit New York die een jaar lang experimenteerde met een duurzame lifestyle. Ook komende week wordt de film, waarvoor de noemer ‘Sex & the City gaat duurzaam’ niet misstaat, nog op verschillende locaties in het land vertoond. 

Naast zo duurzaam mogelijk leven is een belangrijk onderdeel van de No Impact Week om goede dingen voor je omgeving te doen. Daarom valt zaterdag ‘Doe iets goeds’ dag dit jaar samen met NL Doet. Deelnemers aan No Impact Week kunnen zo gemakkelijk een vrijwilligersklus van één dag vinden en daarmee bijdragen aan de sociale duurzaamheid in hun omgeving.

Op Facebook & Twitter bruist het van deelnemers die zich aan het voorbereiden zijn op de week. Het staartje winter dat is voorspeld zorgt voor een interessante twist aan de week! 

Meedoen kan nog steeds. Meld je aan via www.noimpactweek.nl en ontvang de uitgebreide handleiding voor de week. Op de site is ook de No Impact Week FUN Flyer te vinden.

No Impact Week wordt georganiseerd door IVN, het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid i.s.m. het No Impact Project in New York.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *