Duurzaam Dichten: nog een week om mee te doen

Nog zeven dagen kunt u een gedicht insturen voor Duurzaam Dichten 2013, de prijsvraag waarbij de beste verzen op muziek komen en op een ‘groen’ of ‘duurzaam’ product. We besteedden er al eerder aandacht aan op Zinweb. Tot vandaag deden al meer dichters mee dan elke eerdere keer, maar van de organisatie mogen het er gerust meer worden.

Alles op een rijtje:

Onderwerp: Levenskunst. We willen aangenaam leven, maar ook als mensheid en planeet overleven. Welke ‘groene’ levenskunst kunnen we ons eigen maken om de aarde bewoonbaar te houden? We zijn zeer benieuwd naar uw / jouw gedachten en gedichten.
Singer-songwriters: Celine Cairo (binnenkort in de North Sea Jazz Club) en gitaarvirtuoos/blueszanger dyzack. 
Componisten: organist Jacob Lekkerkerker, winnaar van de Jur Naessens Muziekprijs 2011, Anna van Nieukerken en Noortje Braat.
Uivoering: Amsterdamse jeugdsymfonieorkest Ayso, blokfluitensemble Amarilli’s Sunshine en gelegenheidsensembles.
Prijsuitreiking: 3 februari 2013 in de Mozes & Aäronkerk.
Inzenden: t/m 15 november 24.00 u. alleen op de site www.duurzaamdichten.nl.

Andere publicaties
De winnaar van de aparte Scholierenprijs ziet zijn of haar gedicht terug op een kussensloop van fairtrade en eco-katoen van Yumeko. Ook op andere ‘duurzame’ producten komen gedichten: bier van Brouwerij De 7 Deugden, de Natuurscheurkalender, de verpakking van biologische groenten van Odin. Het allerbeste gedicht zal te lezen zijn op een dak… en wel een ‘groen’ dak van De DakDokters. Daarnaast is er een Publieksprijs en een prijs voor de Duurzame Stadsdichter.

Foto: composingfun/flickr

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *