'Dus ik ben' krijgt een zusje

HUMAN gaat kinderfilosofie op tv brengen. Op zondagochtend 11 november start het nieuwe filosofieprogramma voor kinderen vanaf negen jaar. Het is de juniorversie van het tv-programma ‘Dus ik ben’.

Het programma ”DUS IK BEN JR.” wordt, net als de volwassen versie, gepresenteerd door filosoof Stine Jensen. Het programma van de Humanistische Omroep richt zich op filosofie in de dagelijkse praktijk. Kinderen reageren in een ‘denktank’ op stellingen en proberen tegelijkertijd, met hulp van bekende filosofen, hun eigen vragen te beantwoorden. Vragen als: ‘Waarom liegen mensen, terwijl wij leren dat het niet mag?’ En: ‘Ben je altijd jezelf’? Kan dat wel?’

Bekijk hier de teaser van de denktank ”DUS IK BEN JR.’.

‘DUS IK BEN JR.” wordt vanaf zondagochtend 11 november, bij Z@pp op Nederland 3 uitgezonden. Meer weten? Kijk op Facebook of Hyves.

Overigens krijgt de originele serie ‘Dus ik ben’ een nieuw seizoen. Bekijk de eerste twee seizoenen op de website van de Humanistische Omroep.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *