Druk je stempel op de G8

De uitdagingen van dit technocratische tijdperk zijn te groot om alleen aan de politiek over te laten. Daarom willen Human, Filosofie Magazine, Hivos en ISVW in april 2014 de acht grootste denkers ter wereld naar Nederland halen. Je kunt nog tot zaterdag 21 december stemmen om mede te bepalen wie dat zijn.

’Er zijn topconferenties van politici, klimaatwetenschappers en kernfysici, maar waarom niet van filosofen?’ vraagt Daan Roovers, hoofdredacteur bij Filosofie Magazine zich af. In een tijd waar snelheid, virtualiteit en daadkracht voorop staan, is er behoefte aan een G8 van de Filosofie. Naast daadkracht is er denkkracht nodig en die bereik je door acht van de grootste denkers van deze tijd samen te laten komen en te laten praten over belangrijke kwesties. Over zaken als economie en politiek, duurzaamheid en milieu, over de rol van ethiek, geluk of educatie en het persoonlijke leven.

Tot en met vrijdag 20 december kun je je stempel drukken op dit unieke evenement. Dat doe je door op investeerinfilosofie.nl op je top acht van filosofen te stemmen en voor € 12,50 lid te worden van omroep Human. Want, zo stellen de initiatiefnemers, “zonder jouw hulp geen Human en geen G8 van de Filosofie.” Kijk hier voor een overzicht van de 20 filosofen. Op moment van schrijven staat Martha Nussbaum (foto) op 1 met 10% van de stemmen, gevolgd door Peter Sloterdijk (9%) en Jürgen Habermas (8%).

Bron: Filosofie.nl
Foto: filosofe Martha Nussbaum, door Robin Holland/Wikimedia Commons


Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *