Drie dagen lijden in Amsterdam-West

Ter afsluiting van de kunstroute Lijdensweg West kun je nog drie dagen lijden tijdens een intiem festival. Gedurende de dagen voor Pasen, witte donderdag, goede vrijdag en stille zaterdag, vinden in dit verlaten buurtpunt verschillende activiteiten en performances plaats. Deze locatie is tevens onderdeel van de kunstroute, waar schilder Gijs Frieling de kruisiging van Jezus geschilderd heeft.

Op witte donderdag wordt een laatste avondmaal met gesprek georganiseerd. Goede vrijdag staat in het teken van een klachtencollecte waarbij de organisatie de buurt in gaat om klachten te verzamelen. Zo veel mogelijk klachten worden opgelost en de beste klacht gaat zelfs met een geldprijs naar huis.

Op stille zaterdag wordt het verlaten buurthuis omgetoverd tot een stilte retraite met geestdodende klusjes, stomme films en zwijgende maaltijden. Het Lijdensfestival wordt afgesloten met een stille disco en, voor wie wil, een overnachting in de speciaal voor het festival ingerichte keldercamping.

Programma

Witte donderdag 28 maart (kosten diner €7, medelijders gratis)
19.00u: Kick-off van de Lijdensdriedaagse met het laatste avondmaal. Een diner met gesprek en films over persoonlijk lijden. Schuif aan!

Goede Vrijdag 29 maart (hele dag gratis toegankelijk)
12.00u: Klachtenbureau open! Kom langs met je klachten of stuur ze naar info@lijdenswegwest.nl
16.00u: Loop de geluidswandeling in het bijzijn van de kunstenaar Rosa van Goudoever
17.00u: Zoveel mogelijk klachten worden opgelost. De beste klacht krijg € 100 mee naar huis om het zelf op te lossen.

Stille zaterdag 30 maart (hele dag gratis toegankelijk, incl. diner)
10.00-24.00: Stilte retraite.
12.00: Filmvertoning. Gerry, een film van Gus van Sant
13.00: Zwijgende lunch
16.00: Loop de geluidswandeling in het bijzijn van de kunstenaar Rosa van Goudoever
19.00: Zwijgend avondmaal
20.00: Filmvertoning. The Artist, een film van Michel Hazanavicius
22.00 – 2.00: Stille Disco! Bar open
24.00 Er mag weer gesproken worden en de keldercamping wordt luidkeels geopend. Blijf overnachten! De hele nacht blijft minimaal één persoon wakker voor de nachtwake. Schrijf je in via info@lijdenswegwest.nl en neem zelf een matje en slaapzak mee. In de ochtend is het lijden voorbij en staat er een heerlijk Paasontbijt voor je klaar!

Meer informatie op de evenementpagina op Facebook.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *