Dopersduin opgelicht

Verklaring namens het bestuur van Dopersduin:

Een paar weken geleden is de boekhouder van doopsgezind broederschapshuis Dopersduin verdwenen met medeneming van een grote som geld. Dit geld was bedoeld voor de nieuwbouw van Slaaphuis 1.

Direct na de ontdekking zijn alle rekeningen geblokkeerd, inclusief de rekeningen – voor zover bekend – van de boekhouder zelf. Ook zijn een aantal goederen in beslag genomen. De onmiddellijk ingelichte politie heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld. Op donderdag 8 november is man gearresteerd en hij verkeert momenteel in verzekerde bewaring. Intussen is met een jurist een beslagleggingsprocedure opgestart.

Er wordt nu hard gewerkt om de totale omvang van de schade vast te stellen. Doordat rekeningen direct geblokkeerd zijn kost het enige tijd om weer toegang te krijgen tot deze rekeningen en na te gaan wat er precies is verdwenen.

Op dit moment wordt geschat dat ca € 250.000,- is verdwenen, maar dat kan nog veranderen. Gelukkig is de exploitatie van Dopersduin niet in gevaar gekomen, maar zijn de dringend noodzakelijke nieuwbouwplannen helaas opgeschort.

Hoewel er binnen Dopersduin maatregelen bestonden om dit soort transacties te beperken, zijn deze omzeild door gedoseerd en in korte tijd kleinere bedragen over te maken naar een groot aantal verschillende tegenrekeningen. Voor de toekomst zijn maatregelen getroffen om ook dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Bron: www.doopsgezind.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *