Doopsgezinde Gemeente Den Haag

Nadat in de 18de eeuw de Haagse doopsgezinde gemeente was verdwenen, werd ze halverwege de 19de eeuw opnieuw opgericht. De gemeente groeide en trok ook veel nieuwe leden uit traditioneel doopsgezinde streken als de Zaanstreek, Amsterdam en Friesland.

Tegenwoordig telt de gemeente ruim 220 leden en bijna veertig belangstellenden. Diensten vinden plaats in de monumentale kerk (1886, in 2002 geheel gerestaureerd) aan de Paleisstraat, en in de kapel van verzorgingshuis Oldeslo, waar ook een deel van de leden woont. Er is een koor en een actieve kinderdienst met ruim twintig kinderen. Bijzonder is de maandelijks verschijnende “Doerakkers-nieuwsbrief” met informatie voor jonge ouders over geloofsopvoeding.

Predikant: ds. Lydia Penner
www.dgdenhaag.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *