Doe mee: fotowedstrijd Mentaal welbevinden

Vind jij het belangrijk dat cliënten en zorgmedewerkers lekker in hun vel zitten? En hou je van foto’s maken? Doe dan mee aan de Vilans fotowedstrijd Mentaal welbevinden 2014! Door jouw foto in te sturen laat je zien wat mentaal welbevinden voor jou betekent en help je om het thema meer aandacht te geven in de zorg.

Stuur je foto in via: www.zorgvoorbeter.nl/fotowedstrijd

Winnaar

In september wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar krijgt een Pluim belevingsbon van 100 euro. De ingezonden foto’s zijn te zien op het kennisplein Zorg voor Beter. Daarnaast maakt Vilans van de meest aansprekende foto’s een beeldset, een nieuwe werkvorm waarmee zorgmedewerkers op een laagdrempelige en creatieve manier met cliënten en familie in gesprek kunnen gaan over levensthema’s. Deze beeldset is zowel in de ouderenzorg als in de gehandicaptenzorg te gebruiken.

Landkaart Mentaal Welbevinden  

Vilans ontwikkelde eerder de Landkaart Domein Mentaal Welbevinden. De plaats- en straatnamen op deze landkaart staan symbool voor gebeurtenissen, emoties en levensfases. Deze Landkaart kan als inspiratie dienen voor de fotowedstrijd. Bekijk ter inspiratie de 40 ingezonden foto’s. Bij de foto schrijven mensen treffende onderschriften wat de foto voor hen betekent.

Aandacht voor cliënt

Mariëlle Cuijpers, expert mentaal welbevinden van Zorgvoorbeter.nl: ‘Zorgorganisaties worden er zich steeds meer bewust van dat ze zich kunnen onderscheiden door meer aandacht te hebben voor hoe de cliënt zich voelt en wat hem bezig houdt. Het thema mentaal welbevinden staat hoog op het prioriteitenlijstje van cliënten. Daarom ontwikkelt Vilans nieuwe werkvormen zoals deze beeldset waarmee zorgmedewerkers met de cliënt in gesprek kunnen gaan over wat cliënten belangrijk vinden in hun leven.’

Voor ouderenzorg en gehandicaptenzorg

Zowel medewerkers uit de ouderenzorg als gehandicaptenzorg worden van harte uitgenodigd om mee te doen met deze fotowedstrijd. Doe mee en nodig mensen in je netwerk uit om ook mee te doen!

Alle kennis voor zorgprofessionals op een rij

Het Kennisplein Zorg voor Beter (www.zorgvoorbeter.nl) geeft uitgebreide informatie over meer dan 20 thema’s in de ouderenzorg, zoals medicatieveiligheid, vrijheidsbeperking, dementie en veranderingen in de langdurige zorg. Op Zorgvoorbeter.nl staan richtlijnen en praktische instrumenten die zorgmedewerkers in de praktijk kunnen gebruiken om de zorg voor ouderen en chronisch zieken te verbeteren. Op het kennisplein is daarnaast veel nieuws te vinden. Het Kennisplein is een initiatief van Vilans, ActiZ, V&VN en ZonMw.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen in de langdurige zorg? Meld je aan voor de gratis tweewekelijkse e-mail nieuwsbrief: www.zorgvoorbeter.nl/nieuwsbrief.

 

Afbeelding: marcp_dmoz Compfight cc

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *