Dit weekend: Over het IJ Festival

Langs de oevers van het IJ in Amsterdam vindt op dit moment voor de 20e keer Over het IJ Festival plaats: hét locatietheaterfestival in de zomer op de kop van Amsterdam. Elf dagen lang staat Amsterdam-Noord in het teken van theater en muziek. Tijdens het festival zijn er meer dan twintig voorstellingen te zien op verschillende en onverwachte locaties.

Dit jaar viert Over het IJ Festival haar 20ste verjaardag. Dat doen wij graag samen met jullie! Jaren geleden werd Over het IJ Festival voor het eerst georganiseerd op de oude NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Sindsdien hebben op dit rafelrandje van de stad talloze theatergezelschappen hun creatieve kunsten laten zien en zijn er vele unieke voorstellingen en projecten geweest.

De kracht van Over het IJ Festival is locatietheater. Het maken van locatietheater vraagt om het verkennen van en verdiepen in de omgeving. Het gaat er niet alleen om dat de omgeving gebruikt wordt, maar dat zij werkelijk ook wordt opgemerkt en onderzocht. Op deze manier wordt de NDSM-werf een artistiek uitgangspunt en geeft het een wezenlijke inhoudelijke toevoeging aan de voorstelling.

Elf dagen lang brengen wij jou bijzondere en onverwachte voorstellingen op verschillende unieke locaties. Deze locaties vind je rondom Amsterdam Centraal station, Waterlandplein in Amsterdam-Noord en op diverse andere plaatsen rond de IJ oevers. 

Veel van de theatervoorstellingen zijn alleen bij Over het IJ Festival te zien. Tussen de voorstellingen door kun je genieten van live muziek, het heerlijke eten en de uitnodigende drankjes in het gratis toegankelijke festivalhart.

Meer informatie: website Over het IJ Festival

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *