Dichtwedstrijd met duurzame levenskunst als thema

Duurzaam Dichten houdt een dichtwedstrijd met het onderwerp Levenskunst. En wel: levenskunst die helpt de planeet bewoonbaar te houden. We willen aangenaam leven, maar ook als mensheid overleven. Welke ‘groene’ levenskunst kunnen we ons eigen maken? Over die vraag dienen de in te zenden gedichten te gaan.

Op de site kunt u alles over de prijsvraag vinden en de deskundige jury. Opnieuw is er een Scholierenprijs, een eerste, tweede, derde prijs en een Publieksprijs. Nieuw is de Duurzame Stadsdichtersprijs – bedoeld voor ieder die zich (oud-)stads-, dorps- of gemeentedichter mag noemen, maar ook voor (oud-)Dichters des Vaderlands.

Vijf winnende gedichten worden uitgevoerd op muziek van moderne componisten en singer-songwriters als Celine Cairo en blueszanger dyzack. Ook werken mee de bekroonde organist Jacob Lekkerkerker en Ayso, het Amsterdams Jeugd Symfonieorkest. De prijsuitreiking is 3 februari 2013 in de Mozes & Aäronkerk.

Ook verschijnen winnende gedichten op ‘duurzame’ producten: bier van Brouwerij De 7 Deugden, de Natuurscheurkalender, de verpakking van biologische groenten van Odin. Het allerbeste gedicht zal te lezen zijn op een dak… en wel een ‘groen’ dak van De DakDokters. De winnaar van de aparte scholierenprijs ziet zijn of haar gedicht terug op een kussensloop van eco-katoen van Yumeko. Publieksprijs en de prijs voor de Duurzame Stads/dorpsdichter zijn nog geheim. 

Er is al een ruim aantal gedichten binnen, maar u kunt nog deze hele maand inzenden. Op www.duurzaamdichten.nl is een handig inzendformulier te vinden waarmee deelnemers hun gedicht kunnen plaatsen. Gedichten per e-mail verzenden is niet mogelijk. Voor uitzonderingen is er wel een postadres; zie daarvoor de website.
 
Bezoekt u ook onze facebookpagina www.facebook.com/DuurzaamDichten. Daar wordt elke elke dag een gedicht uit de vorige editie geplaatst, naast andre belangrijke berichten.

Foto: composingfun/flickr

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *