De shuffle-generatie – Van prikkel naar prikkel

De huidige twintiger is snel verveeld. Hij switcht continu van studie, werk, relatie en tabblad en weet niet meer wat doorzetten is. De shuffle-generatie is een zwakke generatie.

Dit verwijt wordt de laatste tijd steeds krachtiger. Vooralsnog wordt de discussie vooral gevoerd door niet-twintigers en bemoeien degenen om wie het gaat zich er niet mee. Op dinsdag 27 september zullen twintigers en critici in de Rode Hoed het gesprek aangaan, onder de bezielende leiding van Arie Boomsma.
Klopt het beeld dat er bestaat van de huidige twintiger? Wat zijn de gevaren en voordelen van een leven in shuffle?

Met: Rosanne Hertzberger (columniste NRC.next), Alaeddine Touhami (scholier), Danny Mekic’ (internetondernemer), Jacques Rozendaal (voorzitter SGP-jongeren), Ludo Keizer (Triggerboys), Jamila Aanzi (oud vicevoorzitter FNV Jong), Rob Goossens (journalist en blogger), Steffy Roos Du Maine (partygirl 925 en oud-voorzitter NJR), Daan Heerma van Voss (schrijver), Simone van Erp (adjunct-directeur LSG), Jessica Meijer (neerlandica), Aouatif Tawfik (arabist), Patrick Jimenez (ondernemer en PVV-sympathisant), Aldert Bergstra (student), Alexander Klöpping (internetjournalist) en Massih Hutak (rapper en schrijver).

Ook aanwezig: prof.dr. Marli Huijer en een nog nader te noemen niet twintiger die vanuit de chesterfieldfauteuils de discussie gadeslaan en becommentariëren.

Na afloop van het debat wordt de tweede helft van Real Madrid – Ajax vertoond. Geen reden om thuis te blijven dus.

Organisatie: de Rode Hoed.
Datum: dinsdag 27 september, aanvang 20.00 uur. Gratis;
aanmelden via twintigovertwintig@rodehoed.nl of RSVP via Facebook en aan de kassa.

Twintig over twintig is een initiatief van De Rode Hoed waarin een verscheidenheid aan twintigers met elkaar in gesprek gaat over onderwerpen waarover jongeren zelden gehoord worden.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke  vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *