De Nieuwe Liefde opent haar deuren

Op zaterdag 10 en zondag 11 september is iedereen welkom in De Nieuwe Liefde om kennis te maken met de programmering van het centrum voor Debat, Bezinning en Poëzie voor aankomend seizoen. In dit weekend krijgen bezoekers een voorproefje van wat de komende maanden in het centrum te zien is.

Gasten als de Israëlische schrijver Meir Shalev, en ook Geert Mak, Xandra Schutte, Gerrit Kouwenaar en Ramsey Nasr maken dit seizoen hun opwachting in het nieuwe gebouw aan de Da Costakade en er gaan nieuwe programmaseries van start zoals Klein IDFA (documentaires van IDFA), Splendor (verrassende zondagmiddagconcerten voor jong en oud), Wat is wijsheid (gesprekken op het snijvlak van filosofie en maatschappij met Rob Wijnberg en Daan Roovers), De poëzie van (een avond met Gerrit Kouwenaar) en Over Islam Gesproken (nuchtere thema-avond over de Islam).
 
Theater, muziek, poëzie, debat, film en religie staan centraal op de open dag op zaterdag 10 september vanaf 11.30 uur. Deze dag onder meer een filosofisch gesprek met Rob Wijnberg, een concert door Splendor, een fragment uit de  IDFA mini-documentaires en een poëzie concert van Stijn van der Loo.
 
Voor een uitgebreidere kennismaking met het gedachtengoed van De Nieuwe Liefde en de Amsterdamse Studenten Ekklesia is de zondag gereserveerd. Initiator Huub Oosterhuis spreekt en leest, omlijst door zijn liederen gezongen door het koor van de Amsterdamse Studenten Ekklesia.
 
Het monumentale pand aan de Da Costakade 102 werd oorspronkelijk gebouwd als wijnpakhuis, maar later als rooms-katholiek parochiehuis bekend onder de naam ‘De Liefde’. Het is in 2010 geheel verbouwd en biedt nu plaats aan een grote zaal voor 230 bezoekers, een kleine zaal voor 60, een koorzaal voor 50, een bibliotheek, een foyer en een besloten café-restaurant.
 
De Nieuwe Liefde is een initiatief van Huub Oosterhuis en wordt gesteund door de AM Foundation.
 
De kaartverkoop voor de verschillende programma’s is reeds van start gegaan en via www.denieuweliefde.com zijn kaarten te bestellen.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *