De natuur als spiegel(3)

De zalm volgt haar instinct, als mens kan je je intuïtie volgen. Een mens is een vrij wezen en heeft de mogelijkheid om keuzes te maken. Een keuze te maken om door de flessenhals van de waterval heen te springen. Maar daar moet een offer voor gebracht worden, zij moet het oude loslaten voor het nieuwe wat zich wil aandienen.

Heeft het kind vrij in de wind kunnen spelen? Heeft het kind haar eigen identiteit kunnen vinden, werd de vlam zichtbaar van het vuur? Mocht de traan zichtbaar zijn of heeft het lage water het opgroeiende kind vastgezet? Heeft zij zich kunnen wortelen op haar geboortegrond?

De zalm bereidt zich voor op de sprong door de aarde optimaal te gebruiken. En verbindt zich met de 4 elementen: aarde, water, lucht en vuur. De mens kan zich in rust, in de schoot van Moeder Aarde, voorbereiden.

Door het spel te spelen van licht en duister kan het haar moed geven om keuzes te maken. En als het offer gebracht wordt omdat het verlangen naar de bron zo groot is kan zij de beren, zoals obstakels en vervuilingen, weerstaan die zij op haar weg tegenkomt. Want alles dat uit balans is, is boeiend (Aus Greidanus)

Als zij dan de bron aanraakt, ontspringt er nieuw leven. Het spel wordt opnieuw geboren, het spel van de vier elementen waarbij het Goddelijk licht erbij is gekomen en de kunstenaar in haar zelf wordt geboren. Haar camouflagekleuren zijn getransformeerd voor Hartekracht en Geestkracht. En kan zo haar weg vervolgen op haar levenswiel als een vrij scheppend mens vol vertrouwen en enthousiasme en begint haar levensreis opnieuw.

Tussen de kiezels ligt het antwoord besloten voor de toekomst.

Debora Kruithof
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *