De Nacht van de Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling is een 40 kilometer lange sponsorloop waarbij de deelnemers in het holst van de nacht van Rotterdam naar Den Haag wandelen. Dit jaar komt de opbrengst ten goede aan de humanitaire crisis in Syrië en omringende landen.

Op donderdag 29 mei wordt om 24:00 uur het startschot aan de Erasmusbrug gegeven, en op vrijdagochtend 30 mei wacht de deelnemers een warm welkom in het Humanity House in Den Haag. Het doel van deze sponsorloop is om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen en aandacht te genereren voor een specifiek project.

Opgeven om mee te lopen is helaas niet meer mogelijk, maar je kunt teams of individuele lopers sponsoren. Ook zijn er veel andere manieren om in actie komen.

Het grootste en meestgesponsorde team is De Tweede Generatie, dat uit 78 lopers bestaat en waarvoor sponsors al meer dan 7000 euro hebben toegezegd. “Samen hopen we zoveel mogelijk mensen bij elkaar te krijgen die bereid zijn om een lange nacht door te brengen met toffe mensen. Interessante gesprekken voeren. Elkaar leren kennen. En daarmee een goed doel te steunen”, aldus het team.

Naast alle deelnemers sluiten ook tal van muzikanten, schrijvers, (ex)politici, sporters en andere betrokkenen zich aan bij de Nacht van de Vluchteling. Onderweg verzorgen zij samen een bijzonder nachtprogramma. 

Zie hier een verslag van de Nacht van de Vluchteling 2013:

Bron: De Nacht van de Vluchteling
Foto: European Commission EG ECHO/Flickr.com

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *