De maand van spiritualiteit en ervaren wat meditatie écht is

Iedereen wil gelukkig zijn. Maar vaak hebben we het druk in ons leven en hebben we geen idee waar we dat geluk moeten zoeken. Tijdens deze maand van de spiritualiteit staat ‘Het Tibetaanse boek van Leven en Sterven’ genomineerd in de top 5 voor het mooiste spirituele boek.

De auteur Sogyal Rinpoche ontwikkelde tevens het curriculum ‘Wat meditatie écht is’, met als doel meditatie op authentieke wijze voor iedereen mogelijk en toegankelijk te maken. Door meditatie kunnen we wijsheid en voldoening ervaren en vrede vinden. Het is een oude methode die krachtige ondersteuning biedt in het moderne leven van vandaag.

Meditatie is een van de grootste cadeaus die je jezelf in je leven kan geven. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het je gelukkiger maakt. Het versterkt je concentratievermogen en het helpt bij somberheid of angst. Ook je immuunsysteem heeft er baat bij en het draagt bij aan het verlagen van een hoge bloeddruk. Op een dieper niveau is meditatie een proces waarbij je je eigen geest leert kennen. Het is een manier om je geest te leren begrijpen en om ermee te leren werken, zodat je het enorme potentieel dat je hebt daadwerkelijk kunt benutten.

Met de cursus ‘Wat Meditatie Echt is’ (www.whatmeditationreallyis.com) ervaar je meditatie op authentieke wijze en leer je hoe je dit direct toepast in je eigen leven. De cursus wordt aangeboden in Amsterdam (5 zaterdagen van 10.00 tot 15.30 uur, vanaf 18 februari), Nijmegen (10 woensdagavonden van 19.30 tot 21.45 uur, vanaf 18 januari) en Rotterdam (10 woensdagavonden van 19.45 tot 22.00 uur, vanaf 18 januari). De kosten zijn Euro 125,- voor het hele curriculum (voor studenten geldt 40% korting). Aanmelden kan via www.rigpa.nl/nl/programma/aanmelden. Heb je vragen, dan kun je contact opnemen met Rigpa via rigpa@rigpa.nl of 020 4705100. Meer informatie vind je tevens op www.Rigpa.nl.

Over Rigpa en Sogyal Rinpoche

Sogyal Rinpoche is een van de meest bekende Tibetaanse boeddhistische leraren van dit moment en staat in nauwe verbinding met de Dalai Lama. Zijn baanbrekende boek ‘Het Tibetaanse boek van Leven en Sterven’ maakte hem wereldberoemd. Rigpa is één van de grootste, sterk groeiende Tibetaans boeddhistische organisaties in het land, met als spiritueel leider Sogyal Rinpoche. Op internationaal niveau zijn er inmiddels 43 Rigpa centra, waarmee Rinpoche het onderricht van de Boeddha in het Westen voor een breed publiek toegankelijk maakt. Vandaag de dag is dit onderricht nog net zo relevant en toepasbaar als toen zij, 2500 jaar geleden, voor het eerst door de Boeddha werd uitgesproken.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *