De Maancycli (1)

Een cliënte kwam naar me toe met een “vage’ vraag. Haar huwelijk was een aantal maanden geleden abrupt verbroken. Haar partner had iemand anders ontmoet en zich halsoverkop in dit nieuwe avontuur gestort.

Ze voelde zich slecht en wilde graag een horoscoopduiding. Wat precies haar vraag was, was niet duidelijk. Bij de voorbereiding van ons gesprek viel me op dat ze precies op de dag van onze afspraak een nieuwe Maan had.
Een progressieve nieuwe Maan is een cyclus van 30 jaar waarin één bepaald levensthema veel nadruk krijgt. De volle Maan valt precies in het midden en is een soort hoogtepunt van dat thema.

In ons gesprek kwam naar voren dat ze precies 15 jaar geleden, op het moment van de volle Maan, eenzelfde ervaring van een verbroken relatie had gehad. Toen  had ze het bewustzijn gehad dat hier iets gaande was waar ze mee wilde gaan stoppen.

Toch is ze nog een keer in een soortgelijke relatie gestapt, echter wel veel bewuster dan de eerste keer. Er moest blijkbaar iets “afgebouwd” worden. Daar is ze zich in die laatste relatie goed bewust van geweest. Het thema was blijkbaar na de volle Maan over haar hoogtepunt heen maar nog niet helemaal uitgewerkt. Daar had ze deze laatste relatie voor nodig.

Nu zal er voor haar een nieuwe cyclus van dertig jaar beginnen. Het thema is moeilijk helemaal te voorspellen maar het zal in ieder geval een thema zijn dat in de afgelopen 30 jaar niet of nauwelijks aan bod is geweest.

Miek Pot
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *