De krant lezen. Hoe doe je dat? Filosofieworkshop door Jeroen Linssen

We hebben onze mening over de actualiteit altijd klaar. Maar waar is onze reactie op gebaseerd? Filosoof Jeroen Linssen leert je tijdens deze filosofische workshop hoe je op een filosofische manier over de actualiteiten kunt nadenken.

We zijn hevig geschokt als we in de krant lezen over pedofilie, weten precies wat we van de Fifa vinden en zijn er van overtuigd dat Rusland vijandig de Krim heeft ingenomen. 

Volgens filosoof Jeroen Linssen kun je als filosoof een goede bijdrage leveren aan het publieke debat.

Filosofen moeten niet hun eigen mening geven of vaststellen wat er gebeurt, de werkelijkheid is daarvoor veel te complex. Een actualiteitsanalyse moet het heden niet bepalen, maar juist loswoelen, om ruimte te scheppen voor beweeglijkheid en mogelijke verandering. Want als je maar op één manier over het heden mag denken, dan word je in je vrijheid beknot.

Politiek filosoof Jeroen Linssen van de Radboud Universiteit promoveerde op het proefschrift Het andere van het heden denken, filosofie als actualiteitsanalyse bij Michel Foucault.

Dit is een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit.

Praktische informatie

Donderdag 25 september 2014, 19.30 – 21.30 uur, Huize Heyendael, Radboud Universiteit, Geert Grooteplein 9a. 

Deelname € 9,50 | medewerkers en Vrienden van de RU € 7,- | studenten gratis

Meer informatie en aanmelding: www.ru.nl/sp/krantlezen

Afbeelding: ERIO via Compfight cc

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *