De kracht van de omgeving

Hoe schrijf je een stukje over dat wat zonder woorden plaatsvindt: dansen en stil zijn? Al drie jaar ontvangen we keer op keer nieuwe mensen bij Dansklooster. Er zijn altijd mensen bij voor wie het spannend is mee te doen. Spannend omdat het in een nieuwe groep is, omdat ze alleen komen, omdat ze al zolang niet meer hebben gedanst, of om wat de stilte zal brengen.

We zijn dankbaarheid dat deze mensen in het diepe durven springen. Want vaak ontdekken ze dat het niet diep is, maar een warm bad en een verfrissende douche.

Wat is toch de kracht van dans & stilte die zich ieder weekend en iedere dansmeditatie bij ons ontvouwt? Het draait volgens ons om de balans tussen aandachtsvol zijn en ruimte geven.

Aandachtsvol zijn wij vanaf de eerste stap. Door het kiezen en aankleden van de locatie. Mensen onderschatten het belang van aandachtsvol met je omgeving omgaan. Dans & Meditatie heeft minder impact in een gymzaal dan op een authentieke sfeervolle locatie. We kunnen wel roepen dat het om de inhoud gaat, maar dat vrijwaart je niet van aandacht voor de buitenkant. Het is voor ons de basis van waaruit we opbouwen.

En daarin gaan we ver… verder dan anderen. Want op 11 april stoppen we onze auto helemaal vol met kussens, kaarsen en bloemen om van Alkmaar naar Sittard te reizen. Simpelweg omdat daar naar ons idee het mooiste Danskloostertje van Nederland staat. We hopen dat meer mensen bereid zijn om ook deze reis te maken naar het zuiden. Het is meer dan de moeite waard…

Mathilda & Michael van Dansklooster

Meer informatie over dit weekend is hier te vinden.

Foto: Barry Goyette/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *