De hel, een intense ervaring van correctie?

Een soort tuigdorp, misschien is dat de hel? Daar kan je dan mensen parkeren die de hemel van onze maatschappij tot een hel maken. Want de hel, zoals de filosoof Sartre al wist, dat zijn de anderen. Mooier gezegd is de hel, volgens voorganger Rob Bell van Mars Hill Bible Church in Grand Rapids in Michigan, een ‘periode van loutering’. Tot nu toe echter leidt de hel vooral tot felle discussies op internet.


See video

Ongeveer 10 procent van de Nederlanders gelooft dat er zoiets is als een hel, 20% van de EO-achterban gelooft daar ook niet in, omdat het niet te rijmen is met de liefde en goedheid van God. Volgens het Nederlands Dagblad van 16 maart plaatste uitgever HarperOne een korte promotievideo voor Love Wins op internet.

Rob Bell is geen hel- en verdoemenisdominee en heeft juist positief nieuws voor mensen die bang zijn oneindig verdoemd te zullen worden. ‘Haalt maar een select groepje mensen de hemel en zullen miljarden en miljarden voor eeuwig branden in de hel?’ zo vraagt Bell zich hardop af. ‘Miljoenen mensen is verteld dat de kern van het Evangelie is dat God je naar de hel stuurt, tenzij je in Jezus gelooft. Jezus zou je redden van God. Maar wat voor soort God is dat, van Wie wij gered moeten worden?’
Volgens Bell is de hel in ieder geval geen plek voor mensen waarin mensen eeuwig moeten lijden. God wil zelfs dat alle mensen zalig worden, en ‘God krijgt wat hij wil’.

Zie: Boek over hel veroorzaakt storm op internet
Video op You Tube: TRAILER van Rob Bell’s controversiële boek, Love Wins: Heaven, Hell, and the Fate of Every Person Who Ever Lived.

Paul Delfgaauw
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *