De eeuwige wederkeer van het anarchisme

Provo’s, krakers, punkers – het zijn vervlogen tijden. Het anarchisme lijkt al sinds het einde van de jaren tachtig morsdood. Maar wie goed kijkt, ziet overal nieuwe vormen van anarchisme opkomen. Op internet én daarbuiten. Kunnen deze nieuwe anarchistische bewegingen tezamen een vuist maken tegen de gevestigde orde? Stagiair Jeroen van Raalte zocht het uit.

We spreken af op een plein in Amsterdam. De man die zijn e-mails afsloot met ‘D.’ stelt zich voor als Dries. Samen lopen we door de regen naar het kantoortje van de Anarchistische Groep AmsterdamDe website van de AGA (AGA). Dries vraagt of ik het adres alsjeblieft niet wil vermelden. Een aanval door extreem-rechts acht hij niet denkbeeldig.

Lees het volledige artikel De eeuwige wederkeer van het anarchisme op de website van de Correspondent.

Dit artikel wordt je aangeboden door Zinweb.

Afbeelding: Free Grunge Textures – www.freestock.ca Compfight cc

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *