De eerste vastenweek

Zinwebredacteur Inger van Nes houdt bij hoe de vastentijd haar vergaat.
Vorige week schreef ze over haar voornemens en vandaag over de eerste week. Over afkicken, tot rust komen en het vasten van social media en koffie in het dagelijkse leven.


Ik word wakker. Mijn telefoon staat uit. En blijft uit.Ik slaap weer in.
Er vliegen ganzen over het vakantiehuisje.

De radio gaat niet aan. Mijn krant komt hier niet. Geen internet.
Gordijnen open. Ik zie het water, de wolken, de meerkoeten, de wind.
De waterketel fluit met mij. Groene thee, geen koffie deze 40-dagentijd.

 

Stilte. Ontbijten. Jas aan, lopen naar de winkel. Het waait hard.
Boodschappen doen. Zijn mensen vriendelijker in een dorp?
Snel weer terug. Een boek lezen. Lunch, met roomboter.

Moe. Weer even liggen. Lezen. Hardlopen. Eten. Tv-kijken.
Ik heb vakantie! Het warme badwater maakt me licht.
In de natuur ben ik nooit alleen.

De week gaat voorbij. De eerste vijf vastendagen ook.
Regel en matig leven is hier gemakkelijk.
Nu pas komt het: het aanpassen van mijn dagelijkse leven. 

Maandag, 9.00. Laptop open, groene thee erbij, tientallen ongelezen email. Naar kantoor. Mijn hart klopt snel. Ik moet weer mensen, mensen, mensen spreken. Bellen. Vier opdrachten kortsluiten. Mijn hoofd splits zich op. Aan het einde van de dag 7 mensen gebeld, 16 emails beantwoord, 4 nieuwe verstuurd
en twee afspraken gehad.

Op Facebook scrol ik even, maar doe ik niets. Het lijkt ook niet zo belangrijk. Geen rode cijfers boven in mijn scherm. Mijn hand trilt niet meer, nu er geen werk binnenkomt op mijn telefoon. Soms druk ik bijna op het emaillogo. Ik voel me iets rustiger dan normaal, aan het einde van twee werkdagen.
Of zou dat de koffie zijn?

[via en meer op: ingervannes.nl]

Inger van Nes
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *