De Draad van Ariadne

Soms moeten we even pas op de plaats maken om achter én vooruit te kijken. In de vakantiecursus ‘De draad van Ariadne’ zal Frits de Lange u daarbij helpen. Hij zet u op het juiste spoor om een nieuw hoofdstuk in uw levensverhaal te schrijven. 

Daar word je blij van. Het geeft energie en vertrouwen in de toekomst. De nare zaken laat u achter op het strand: in het Kretenzische labyrint. Iedereen is welkom. Jong en oud. Amateur en filosoof. Frits de Lange werpt voor iedereen een nieuw en begrijpelijk licht op oude kennis en rituelen.

‘Het leven kan alleen achterwaarts worden begrepen, maar het moet voorwaarts worden geleefd’ – Søren Kierkegaard 

Ethicus en theoloog Frits de Lange scherpt voortdurend zijn visie op ons ouder worden aan. In april 2014 hield hij in Galway (samen met Joep Dohmen) op de 8th International Conference on Cultural Gerontology, Meaning and Culture(s): Exploring the Life Course een bijdrage over de ‘Labyrintische Levensloop’, wat zal leiden tot zijn volgende boek. Eerder publiceerde hij zijn belangrijke werk ‘De mythe van het voltooide leven’ (2007), ‘De armoede van het zwitserlevengevoel’ (2008), ‘Waardigheid’ (2010), ‘In andermans handen’ (2011) en ‘Licht en zwaar’ (2013). In het najaar verschijnt zijn Engelse boek: ‘Loving Later Life. An Ethics of Aging’. U krijgt één van zijn werken na boeking van de cursusweek toegestuurd.

“Het leven is geen rechte lijn, maar een zoek- en zwerftocht. Of misschien een pelgrimage? Je leven ‘plannen’ is een illusie. Hoe dichter ik bij ‘Kreta’ kom, des te sterker wordt dat besef. Pas via de omweg van een kritische reflectie op oude levenslooptradities, komen we tot verheldering over onszelf. En we gebruiken niet alleen ons hoofd, maar ook onze ogen, oren, handen en voeten. En dat met de zon, de zee, de wind van Kreta om ons heen!”. – Frits de Lange


U zult worden verrast met een rijke schatkamer aan wijsheden: in een ontroerende speelfilm, in kunst, in het verhaal over de grot van Plato en in intrigerende teksten van de Deense filosoof Kierkegaard.

U bent welkom van 10 t/m 16 augustus 2014. Deze vakantiecursus heeft al voldoende deelnemers en gaat dus door. De prijzen variëren van € 1.160,– tot € 1.290,– per persoon. Dit is inclusief logies en een (bijna) geheel verzorgde cursusweek, exclusief vlucht. Wij helpen u graag bij het vinden van een voordelige vlucht.

Ga voor alle informatie en een video van Frits de Lange over zijn cursus op Kreta naar http://www.evdaimonia.nl/programma-2013-2014/frits-de-lange

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *