De Dierenrevolutie

“Van links zuur naar bon ton: duurzaam voedsel eten is hip.”

Rob Wijnberg van De Correspondent schrijft over het artikel ‘De Dierenrevolutie’ in Vrij Nederland:

De Dierenrevolutie. Het is een wat pompeuze titel boven dit mooie stuk in Vrij Nederland, maar geheel onterecht is het niet: de auteurs Harm Ede Botje en Sander Donkers laten overtuigend zien hoe het bewustzijn over duurzame voedselproductie de laatste jaren in een enorme stroomversnelling is geraakt. Biologisch en vegetarisch eten is in een paar jaar tijd van ‘links zuur’ naar volstrekt salonfähig gegaan: zelfs grote bedrijven als KLM maken zich nu druk om het leven dat de kip in hun vliegtuigmaaltijden heeft geleden. Niet dat de revolutie één groot juichverhaal is: het aandeel duurzaam geproduceerd en geconsumeerd voedsel is nog altijd een druppel op de gloeiende plaat, constateren de schrijvers. Maar geitenwollensok is het al lang niet meer – en dat is een begin. Een genuanceerd stuk over een belangrijk onderwerp.

Het artikel in Vrij Nederland is hier te lezen.

Afbeelding: sunset creations via Compfight CC

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *