De ander begrijpen. Hoe doe je dat?

Filosofieworkshop door filosoof Marc Slors. Hoe veel moet je van elkaar snappen om samen te werken of te leven? Is je begrip van de ander altijd bewust of gaat het juist om onbewuste, automatische processen? Wat is de rol van gebaren, stemintonatie, gezichtsuitdrukkingen?

Cognitiefilosoof Marc Slors van de Radboud Universiteit Nijmegen, vertelt op 18 maart in een korte inleiding wat er allemaal speelt bij het begrijpen van de ander. Daarna gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Slors gebruikt bij zijn inleiding inzichten uit het sociale cognitiedebat, dat behalve filosofisch ook psychologisch en neurowetenschappelijk is. 

Hoe doe je dat? is een serie workshops waarin je leert om met een filosofische blik te kijken naar alledaagse thema’s zoals vriendschap, werk, liefde en vakantie. Na een korte inleiding door de gespreksleider gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Wat zijn jouw ervaringen, wat is jouw visie? Iedereen komt aan het woord en wordt aan het denken gezet. 

Praktische informatie:
Dinsdag 18 maart 2014, 19.30 -21.30 uur
Huize Heyendaal Radboud Universiteit, Geert Grooteplein 9a, Nijmegen
Deelname kost €9,50. Medewerkers en Vrienden van de RU betalen €7, voor studenten is de workshop gratis. Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/anderbegrijpen. Dit is een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Foto: David Shankbone/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *