Dat is pas een duurzame relatie!

Na een relatie van 72 jaar zijn alsnog twee vrouwen in het huwelijk getreden. Omdat het nooit te laat is voor een volgende stap.

Onderhoud

Helaas meldt de lokale krant verder weinig over deze twee bijzondere vrouwen. Misschien ook wel prima, want deze 90- en 91-jarigen moeten ook vooral kunnen genieten van hun dag. Maar toch roept het vragen op. Want heel kort citeren ze wel de vrouwen, die vertellen dat het een hoop liefde en werk kost om een relatie 72 jaar lang te onderhouden.

Nederlandse cijfers

De Nederlandse cijfers liegen er echter niet om. Uit een artikel in de Volkskrant: “Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn er jaarlijks in Nederland 40 duizend echtscheidingen en 70 duizend ongehuwd samenwonenden die hun relatie beëindigen. De statistieken geven aan dat er in eenderde van de gevallen een ander in het spel is. Van alle mannen en vrouwen is 40 procent wel eens vreemdgegaan.”

Duurzame relaties

Maar hoe doe je dat dan, een duurzame relatie opbouwen? Volgens Pscyho-logisch vereisen duurzame relaties een bepaalde vorm van gelijkwaardigheid. “Uit onderzoek blijkt dat mensen die voldoende op elkaar lijken en de wereld met eenzelfde soort bril bekijken vaak duurzamere en bevredigendere relaties hebben. Het zal niet verbazen dat deze mensen elkaar beter begrijpen, elkaar sneller vertrouwen en elkaars misstappen makkelijker vergeven en elkaar daardoor een beter gevoel kunnen geven.”

Afbeelding: AlicePopkorn via Compfight cc.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *