Dangerous Minds in de Balie

De Balie presenteert met Dangerous Minds een gloednieuwe documentaire-reeks waarin portretten van radicale en controversiële geesten vertoond worden. Een bonte verzameling aan non-conformistische filosofen, wetenschappers en activisten wordt hierin samengebracht.

 

De eerste aflevering gaat van start met de documentaire The Transcendent Man.

Wat: Dangerous Minds: The Transcendent Man
Wanneer: Donderdag 12 januari
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 8 / € 6 / Gratis met Cinevillepas

Regisseur Barry Ptolomy presenteert het portret van controversieel denker, uitvinder en schrijver Ray Kurzweil die op provocerende wijze de almaar toenemende rol van technologie in ons leven propageert. Volgens The Wall Street Journal is Kurzweil een ‘restless genius’, en Forbes Magazine noemt hem ‘the ultimate thinking machine’.

In Transcendent Man volgt Ptolemy Kurzweil op wereldtoer voor zijn boek The Singularity is Near. Hierin pleit Kurzweil voor een post-biologische wereld waar we lichamelijke beperkingen overstijgen door technologie, en de grenzen tussen machine en mens vervagen. Honger en armoede zijn opgelost en ouderdom, ziekte en dood zijn genezen.

Regisseur Ptolomy legt Kurzweil’s visioenen ook voor aan maatschappelijke keyplayers als Colin Powell, William Shatner en Stevie Wonder om het optimistische beeld dat Kurzweil schetst te toetsen.

Kaarten aan de kassa of via www.debalie.nl

 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *