Dag van de Stilte

Stilte is universeel, zij is van niemand en van ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging. In 2011 zag deze landelijke dag het levenslicht. In 2013 vindt de derde editie van de Dag van de Stilte weer plaats op de dag waarop de wintertijd start: zondag 27 oktober.

Deze datum is volgens de organisatie van de Dag van de Stilte gekozen omdat “op deze dag in heel Europa de zomertijd in de wintertijd overgaat. We hebben hierdoor één uur ‘extra’, dat we kunnen gebruiken om bewust stil te staan bij het belang van stilte voor onze kwaliteit van leven.” De heilzame uitwerking van stilte wordt als volgt omschreven op de website: “Het ervaren van stilte buiten ons en in ons heeft een positief effect op onze psychische en fysieke gezondheid. Er ontstaat ruimte om te luisteren naar onszelf en naar anderen. In stilte ontstaan inspiratie en creativiteit.”

Overal in het land vinden stilte-evenementen plaats. Kijk op de website van de Dag van de Stilte om te kijken wat er in jouw regio te doen is.

Herman Wijffels is één van de leden van het Comité van Aanbeveling van de dag. Hij heeft het volgende te zeggen over doelbewuste stilte en leegte: 

Foto: Thomas Leuthard/Flickr


Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *