Crisisberaad – een discussie over geld

Twintig over twintig – `Een econoom is iemand die het beter weet dan een andere econoom,` aldus Hugo Brandt Corstius. Op maandag 14 november is iedereen econoom in de Rode Hoed. Onder leiding van Arie Boomsma gaat men in open debat over de crisis, de economie, geld.

Men zegt dat de huidige generatie de eerste generatie is die het slechter zal hebben dan haar ouders. Ziet de twintiger van nu dat ook zo? Wat is hij bereid te doen om de crisis te verhelpen? En hoe geloofwaardig is dat? Elke student bouwt rustig een studieschuld op, en als iemand al onvrede heeft over de economische gang van zaken, dan zal men die zelden uiten op het Beursplein. Welke rol speelt geld in het leven van de twintiger? Tijd voor een crisisberaad.

Met: Danny Mekic` (internetondernemer), Hala Naoum Nehme (politicoloog), Jesper Rijpma (duoraadslid VVD Utrecht), Alaeddine Touhami (scholier), Daan Heerma van Voss (schrijver), Rosanne Hertzberger (columniste NRC.next), Jacques Rozendaal (voorzitter SGP-jongeren – OV), Ludo Keizer (Triggerboys), Steffy Roos Du Maine (partygirl 925 en oud-voorzitter NJR), Simone van Erp (adjunct-directeur LSG), Jessica Meijer (neerlandica), Aouatif Tawfik (arabist), Patrick Jimenez (ondernemer en PVV-sympathisant), Aldert Bergstra (student) en Jamila Aanzi (oud-vicevoorzitter FNV Jong).

Ook aanwezig: Daniel Mügge (docent aan de UvA en onderzoeker van financiële markten en Europese integratie) en Pieter Hilhorst (journalist, columnist van de Volkskrant).

Gratis; aanmelden via twintigovertwintig@rodehoed.nl en aan de kassa. Kijk ook op de Facebook-pagina.

Wanneer?

Maandag 14 november,
aanvang 20.00 uur,
café open om 19.00 uur

(bron)

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *