Conferentie ‘Wat is de christelijke bijdrage aan vrede?’

Levert in een na-christelijke, multiculturele wereld het christelijk geloof nog een wezenlijke, nodige bijdrage aan de vrede of geeft het eerder splijting tussen mensen? Kunnen we niet beter alle godsdienst afschaffen? Als die al een bijdrage levert aan de vrede is dat door algemene noties als gerechtigheid en compassie. Of heeft toch de christelijke traditie een onmisbare stem en bijdrage?

Over dit onderwerp houdt de Vereniging Respondeo haar najaarsconferentie op zaterdag 17 november a.s. in het Rosenstock-Huessy Huis, Hagestraat 10 te Haarlem. Vanaf 10.30 uur inloop en koffie, start om 11.00 uur, afsluiting rond 16.00 uur. Belangstellenden zijn welkom.

Inleiders: Rudolf Kooiman, parttime predikant in Hoorn en aldaar coördinator van de stichting ‘Engel van Hoorn’ en Jean-Jacques Suurmond, theoloog, supervisor en columnist van het dagblad Trouw. ’s Middags onderlinge gesprekken, mede met de inleiders.

De Vereniging Respondeo is een onafhankelijke landelijke organisatie die zich laat inspireren door het werk van Rosenstock-Huessy. Uitgangspunt van de vereniging is dat het open gesprek met elkaar de basis vormt voor een vreedzame samenleving.

Opgaven: vóór 10 november 
Per telefoon: 0523-677150 of per email: schroten.hardenberg@tele2.nl
Prijs: €15, op 17-11 ter plekke te voldoen. Lunch inbegrepen.

Nadere informatie over de Vereniging Respondeo is te vinden op de website www.Rosenstock-Huessy.nl.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *