Compassie, mooi idee of urgentie?

In alle religieuze tradities is het principe van compassie, mededogen, aanwezig. Het roept de mens op om anderen altijd zo te behandelen, als hij zelf behandeld wil worden. Dat stelt de Britse godsdienstwetenschapper Karen Armstrong. Maar is deze ‘gulden regel’ meer dan een tegelwijsheid? Kan mededogen de destructieve tegenstellingen in de wereld overbruggen?

Karen Armstrong geeft een lezing getiteld Compassion. Nice Idea or Urgent Global Imperative? op de Radboud Universiteit Nijmegen. Armstrong heeft wereldwijd faam verworven met haar bestsellers over de grote wereldgodsdiensten. In 2009 nam zij het initiatief voor Charter for Compassion, waarin de gemeenschappelijke ethische prioriteiten van de wereldgodsdiensten worden samengevat.

Donderdag 31 oktober 2013, 20.00 – 22.00 uur 
Collegezalencomplex Radboud Universiteit Nijmegen, Mercatorpad 1
Deelname € 9,50 | medewerkers en Vrienden van de RU Nijmegen € 7,- | studenten gratis
De voertaal is Engels. Inschrijven en meer informatie op www.ru.nl/sp/armstrong

Afbeelding: Nieuwwij/YouTube

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *