Community zoekend geloven

Door Thea G. Rienksma

Een nieuwe vorm van gemeenschap? Via het web? Het kan inmiddels.

Ds. Boele P. Ytsma, predikant van de Gereformeerde kerk in Siddeburen, heeft een digitale gemeenschap opgezet via www.zoekendgeloven.nl .

‘Zoekend Geloven Community’ is een sociaal netwerk voor zoekende gelovigen en gepassioneerde twijfelaars.Een plek voor mensen die het allemaal zo zeker niet meer weten, met meer vragen over God dan antwoorden… Een hangplek voor gefrustreerde evangelicalen, ontheemde roomsen en verwarde protestanten…’, aldus de openingspagina. Je wordt als lezer uitgenodigd vragen te stellen, mee te doen aan een discussie of aan een groep. Of zelf een discussie te starten, een blog te schrijven of een groep te starten.

Inmiddels zijn zes groepen gestart: Rond Psalmen, Katholieke Kerk, Veertigdagentijd, Emerging,Church in Nederland, Kerk in de,netwerksamenleving en Protestantse Kerk in Nederland.

Als je je digitaal hebt aangemeld ben je lid geworden van deze Zoekend Geloven Community. Dan kun je met allerlei mensen over allerlei zaken betreffende geloof en kerk in gesprek gaan. Eventueel voer je een foto van jezelf in, om de anonimiteit enigszins te verkleinen. Het is de laagdrempeligheid van deze manier van communiceren die een toegevoegde waarde kan hebben voor de geloofswereld. Je hoeft er niet de deur voor uit, vanachter je pc kun je over zinnige zaken met geestverwanten in contact komen. En eventueel kunnen er werkelijke ontmoetingen of activiteiten uit voortvloeien.

Bron: Doopsgezind NL no. 4

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *