Lezing Communiceren in de liefde door Geert Kimpen

Communiceren in de liefde, door Geert Kimpen

Communiceren in de liefde vereist vaardigheid en gevoeligheid. Wie de lessen leert, opent een enorme ruimte aan mogelijkheden. De liefde kan onophoudelijk stromen. Geert Kimpen geeft vijf gouden regels.

De vijf gouden regels uit de kabbalistische kamasutra om te communiceren in de liefde…

1. Je kunt nooit te veel woorden van liefde tegen elkaar uitspreken. Ga er nooit van uit dat de ander wel weet dat je van hem houdt.

2. Prijs je partner. Wat je in iemand prijst, zal groeien. Mensen gedijen bij complimenten. Een mens richt zichzelf op naar de kwaliteiten die hij over zichzelf hoort, zoals een bloem naar de zon. Door je geliefde om iets kleins te prijzen, help je hem groeien deze kwaliteit nog groter te maken in hemzelf. Een liefdevolle partner ziet de grootsheid in zijn geliefde, zelfs als ze niet zo groots handelt. Prijzen is als het doen opkomen van gras uit de aarde.

3. Geef je partner nooit bevelen of orders. Vraag in plaats van te eisen. Erken de zelfstandigheid van de ander. En geef je partner wat hij nodig heeft, vooraleer hij er om moet vragen.

4. Bedank je geliefde regelmatig. Wanneer je dankt, eer je de liefde die je krijgt. Niemand heeft zomaar recht op de liefde van de ander, dus alles wat je krijgt, is een dankwoord waard. Dankzeggen is iemand kronen.

5. Blijf praten met elkaar, altijd, en blijf luisteren. En als het stil is, laat het dan geen boze stilte zijn, of een ongemakkelijke, of een verveelde. Bedenk dat je de held of heldin in een liefdessprookje bent, die altijd weer een list verzint om de problemen te overwinnen. En lees sprookjes aan elkaar voor ter inspiratie, of als waarschuwing…

 

Geert Kimpen is auteur van boeken (o.m. De Kabbalist, Rachel of het mysterie van de liefde en Magie van de liefde), spreker, uitgever (Paris Books), organisator Inspirerende Schrijfweken. Zie ook www.geertkimpen

 

Lezing door Geert Kimpen in Hilversum
Op maandag 14 november 2016 geeft Geert Kimpen een lezing met de titel “Durven we nog in de liefde te geloven”. Meer informatie over de lezing van Geert Kimpen.

Foto: @yakobusan Jakob Montrasio 孟亚柯 Flickr via Compfight cc

Zinweb Redactie
De redactie van Zinweb bestaat uit een team van bevlogen jonge journalisten. De redactie publiceert eigen artikelen of plaatst gastartikelen van experts. Raadpleeg de contactpagina voor een overzicht.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *