Coming out churches verschijnt op 9 oktober

In welke kerken kunnen homo’s trouwen? Homoseksualiteit en geloof is in onze tijd het hete hangijzer van christelijke kerken. Het is aanleiding voor conflicten en kerkscheuringen in veel kerken. Kerkelijke veroordeling van homoseksualiteit kan rekenen op media-aandacht en emotionele berichtgeving.   

Maar hoe zit het met kerken waar homo’s wel welkom zijn? In deze gids hanteren we de mogelijkheid voor homo’s om te kunnen trouwen als gastvrijheidscriterium. Op 1 april is het 10 jaar geleden dat de Nederlandse overheid het burgerlijk huwelijk openstelde voor paren van hetzelfde geslacht. Hoogste tijd om erachter te komen wat er in kerken rond dit thema gebeurt. 9 oktober 2011 om 10.30 uur (voorafgaand aan Coming Out Day) wordt dit boek gepresenteerd tijdens een kerkdienst in de remonstrantse gemeente Vrijburg, Diepenbrockstraat 46 in Amsterdam. In deze kerk vond 25 jaar geleden het eerste officiële kerkelijk huwelijk plaats voor een paar van hetzelfde geslacht. De remonstranten waren hiermee het eerste kerkgenootschap ter wereld waar dit mogelijk was.

www.remonstranten.org 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *